Konst i vardagen

Konst är som bekant något som är både spännande och intressant. När många hör ordet konst tänker de nog i första hand på stora konstverk eller konstnärer som Leonardo da Vinci, Rembrandt eller Carl Larsson, men faktum är att det även går att få in konst i vardagen på lite olika sätt.

Vill man öka sin konsumtion av konst i vardagen kan man som sagt gå tillväga på en rad olika sätt. Varför inte smita in på ett något litet lokalt galleri eller motsvarande på väg hem från jobbet. Förutom att det är ett trevligt sätt avsluta dagen så kanske man även kan göra något riktigt konstfynd.

Man kan ju även ägna sig åt konst i vardagen på egen hand. Genom att till exempel ha en kalender eller ett anteckningsblock till hands kan man till exempel ta tillfället i akt och teckna eller skissa lite på rasten, på bussen eller när helst man har lite tid över.

Ett annat bra tips kan vara att åka ut på landet en sväng, där brukar det finnas en hel del konst att tillgå, bara man letar lite. På så sätt får man sig både konst och natur till livs.