Bygg din egna målarateljé

En konstnärs dröm är inte sällan en alldeles egen målarateljé. En plats där tankarna kan få flöda fritt och konstverk går att skapa. Viktiga grundbultar i vilken ateljé som helst är målarfärg – olje-, akryl- eller akvarellbaserade. Även penslar och verktyg som behövs för att skapa konsten.

Från grunden alternativt inreda utrymme

Välj ett Attefallshus om du tänker bygga en målarateljé från grunden. Där har du tillräckligt med plats för att skapa. Om du önskar inreda en plats på vinden eller i källarutrymmet funkar även det bra. Det finns massor av möjligheter och endast din fantasi sätter gränserna.

Privat eller mysiga stunder

Även om många konstnärer gillar det privata när de är i sina stunder av flöde och skapande, så kan det vara trevligt att kunna ta emot besök. Du kan inreda en plats för skapande och en annan för besök med bar- eller köksbord för kaffe- eller testunder. Om du är från en kreativ familj, så finns chans att flera familjemedlemmar vill kika in och diskutera konst.

Fundera över färgval och stämning

Det är här din personlighet kan komma in och spegla utrymmet, kanske gillar du en lantlig känsla och vill bevara så mycket av en träkänsla som möjligt, eller så vill du inreda med starka kulörer, du avgör.