Tillverka egna smycken

Människan har alltid tyckt om att utsmycka sig. Faktum är att smyckes-snäckor med en ålder på 135 000 år nyligen stiftat bekantskap med arkeologernas varsamma verktyg. Medelhavsområdet har bevarat dessa fynd under alla år vilket innebär att människans symboltänk funnits dubbelt så lång tid som tidigare upptäckter avslöjat.

Därför är det inte förvånande att smyckeshandeln idag omsätter miljarder och på något sätt berör nästan alla människor. En anledning till det är att du kan smycka dig även om plånboken är skrämmande tom. Genom att tillverka dina egna smycken kan du utveckla din egen originella stil. Ta en titt här för tips för att gå en kurs i smyckestillverkning.

Material

Det fina med att tillverka sina egna smycken är att du kan använda vilket roligt material som helst. Du kan skapa fantastiska kreationer från kvistar, ben, plast, metallskrot och mycket annat. Därför är det bara att ge fantasin fritt spelrum. Om du brinner för smyckestillverkning kan du förena nytta med nöje och låta hobbyn glida över till en mer professionell sysselsättning. En enkel genväg till det är att gå en utbildning/kurs inom hantverk och till exempel bli silversmed. Det finns många olika hantverksutbildningar som kan passa vare sig du vill satsa professionellt eller fördjupa dig i din hobbyverksamhet.