Spel som konst

Spel är för många en fantastisk fritidssyssla och hobby, i och med Internets intåg så fick speltillverkarna en bredare publik och lättar att nå ut till flertalet människor. Dagens spel har blivit mer avancerade och med bättre grafik i våra datorer så kan man lägga ner mer arbete på utförandet på scener och annat i spelet som kan ses som konstverk.

Kan man säga att spel och konst hör ihop, ja för en del så kanske man tycker så. Speciellt om tittar tillbaka till på spel från de digitala spelens barndom så finns det mycket snygga artworks till omslag på spelens kartonger men också i själva spelen. Retrospel har blivit sådana klassiker att en del till och med tapetserar med både Pac Man och Super Mario Bros.

Tittar man på dagen spel så finns det många varianter på olika artworks i spelen, många gånger kanske man inte ens tänker på dessa. Det finns många snygga spel hos alla online casinon där man kan spela på olika spelautomater och klassiska bordsspel. Även i de spel man kan köpa för att spela på sin Playstation eller vad man nu har för konsol hemma finns det snygga scener som man blir begeistrad över och undrar hur de gjort för att få till det.