Svedala kommuns kulturarbete

Svedala kommun gör en rad olika insatser för att hålla den lokala kulturen levande. Man har fokus på de inrättningar som idag existerar som en plattform för kultur och konst. Det finns ett välsorterat bibliotek; det bedrivs kulturföreningar, kulturskolor och det finns även ett studieförbund.

Kulturskolan

Kulturskolan är en utmärkt instutition för den som vill lära sig konst och kultur enligt ledorden lust, inspiration och skapande. Syftet med kulturskolan är att den skall ge elever, som kan vara barn eller ungdomar, inspiration och verktyg för att växa till harmoniska, ansvarstagande, emotionellt och kulturellt mogna människor.

Erbjuds alla elever

Undervisning i kulturskolan erbjuds till elever som går i någon av kommunens grundskolor och även de elever som går i gymnasieskolan. Det är däremot inget krav att man går i någon av skolorna, även de elever som har gått ut gymnasiet är varmt välkomna att fortsätta delta i kulturskolans ensembler. Något som däremot är viktigt är att eleven är folkbokförd i Svedala kommun. Ifall eleven inte är skriven i svedala kommun så måste denne vara inskriven i en grund- eller gymnasieskola som finns inom kommunen.

Svedala är en kommun som passar dig med ett brinnande kulturintresse mycket bra då Svedala har gjort många stora satsningar för kulturen genom åren.